Turneringsregler

[vc_row][vc_column type=»» top_margin=»none» width=»1/1″][vc_column_text]

Hvert lag kan delta med så mange spillere man ønsker. Under kampene kan hvert lag ha fire spillere på banen, man spiller ikke med keeper. Innbyttene skjer løpende underveis i kampen. Kampene spilles i to omganger på seks minutter.

Scoringer

For å få godkjent en scoring må man avslutingen skje inne på motstanderens banehalvdel. Om man avslutter fra egen halvdel og ballen går via en annen spiller som står på motstanderens banehalvdel og i mål, så er scoringen godkjent. Om man sender ballen i eget mål så blir det mål uansett hvor på banen man står. Ved scoringen så sparkes spillet i gang fra midtbanen.

Frispark

Det spilles etter futsalregler. Det vil si at taklinger ikke er lov. Det vil slåes ned på taklinger, holdinger, sklitaklinger, kroppstaklinger, sklitaklinger hvor hensikten er å blokkere skudd og taklinger inn mot vantene. Om et lag får frispark så har man 4 sekunder på seg fra ballen ligger død.

Straffe

Om det blir frispark innenfor oppmerket målsone (3meter) blir det dømt straffe. Ballen legges da på midtstreken. Forsvarende lag velger da ut en forsvar, det samme gjør det angripende lag. Resten av spilleren stiller seg på motsatt halvdel av det målet som skal forsvares. Angripende spiller har da fire sekunder, fra dommer blåser, alene mot forsvarende spiller(merk forsvarende spiller kan fortsatt ikke bruke hendene). Etter fire sekunder, eller om forsvarende spiller klarerer ballen til motsatt banehalvdel, går spillet som normalt igjen. Forsvarende spiller starter i oppmerket målområde. Angrepspiller starter med ballen fra midten. Dommeren holder handen i været i fire sekunder.

Vant

Det er lov til å spille ballen i vantene og nettet. Ballen er kun ute av spill ved scoringer, eller frispark.
Det er ikke lov til å dytte, kroppstakle eller takle motspillere inn i vant. Dette kvalifiserer til frispark i mot. Det er heller ikke lov til å holde seg i vantene for å skjerme ballen. Om ballen skulle havne mellom vant og nett så bruker man nettet til å løfte ut ballen. Det er ikke lov til å ta ballen i hendene.

Utvisninger

Ved rødt kort så vises spiller ut for resten av kampen. Laget må da spille med en spiller mindre resten av kampen. Spiller som blir utvist må stå over påfølgende kamp.

Gruppespill

I gruppespillet belønnes man med tre poeng for seier, ett poeng for uavgjort, og null for tap. Om to lag står med lik poengsum etter gruppespillet så går det først på innbyrdes oppgjør. Er det uavgjort her, så avgjøres det på målforskjell. Er det likt her så avgjøres det på antall scorede mål. Er det fortsatt likt så går det laget som er rangert høyest på maratontabell videre. Om lagene har lik sum på maratontabell avgjøres det med myntkast.

Sluttspill

Om det er uavgjort etter ordinære tid så spilles det tre minutter golden goal. Om det ikke er avgjort etter tre minutter golden goal så går kampen til straffesparkkonkurransen. Straffene tas som cageballstraffer(se cageballstraffer).Hvert lag skyter tre straffer hver. Om det står uavgjort etter tre straffer så skytes det en og en straffe til kampen er avgjort.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *